• Școlile se vor redeschide pe 8 februarie
  • Atât elevii, cât și profesorii sunt nerăbdatori să se întoarcă în clase
  • Experții în edicație au pledat în tot acest timp pentru redeschiderea unităților de învățământ

Klaus Iohannis a anunțat că școlile își redeschid porțile pe 8 februarie. Revin și scenariile în culorile semaforului, verde, galben și roșu. Plus încă un scenariu 100% online.

Karina Caramihai este reprezentantă a Consiliului Național al Elevilor și spune despre decizia de redeschidere a școlilor că a venit după multe solicitări ale Consiliului.

Karina Caramihai, Consiliul Național al Elevilor: „De câteva zile, noi, la Consiliul Național al Elevilor, solicităm o decizie pentru redeschiderea școlilor, o decizie descentralizată. Aflăm toți cu bucurie că așa va fi. Ce ar trebui ministerul să facă este să se asigure că în toate unitățile de învățământ vor fi, ca la începutul anului școlar, dezinfectanți, măști și măsurile vor fi în continuare respectate.”

Decizia a fost primită cu bucurie și de profesori. Marcel Bartic este profesor de istorie la o școală privată și spune că abia așteaptă să le predea elevilor în clase.

Marcel Bartic, profesor de istorie: „Salut faptul că se fac eforturi pentru redeschiderea școlii, în egală măsură cu respectarea normelor sanitare și în mod special pe insistențele care se fac în privința campaniei de vaccinare. Ce mi s-a părut interesant a fost portița pe care au găsit-o ca măcar acolo unde numărul de cazuri este scăzut, ca măcar acolo să se întoarcă elevii mai repede.”

Expertul în educație Marian Staș susține și el procesul de întoarcere al elevilor în bănci. Mai ales că mulți dintre ei nu au avut acces la educația online.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Marian Staș, expert în educație: „Pledoaria mea a fost întotdeauna pentru redeschiderea școlilor, în toate scenariile posibile, în toate combinațiile posibile, pentru că între do nothing și do something faptul de a porni fizic educația are importanță și relevanță din toate punctele de vedere.”