• Din 17 mai, elevii de gimnaziu, liceu, dar și studenții din Marea Britanie nu vor mai purta masca în sălile de curs
  • Anunțul a fost făcut de premierul Boris Johnson, după ce ultimele date arată o scădere a ratei infectărilor cu coronavirus

În Marea Britanie, două treimi din populație s-au vaccinat. În România, renunțarea la mască nu este deocamdată posibilă, nici în clasă, nici pe stradă. Medicul Ștefan Lazăr spune că fără mască va crește riscul de transmitere între copii.

„Practic, vor deveni populația țintă a virusului în condițiile ideale în care am reuși o acoperire vaccinală, despre care se tot vorbește, undeva peste 70% din populație”, explică Ștefan Lazăr, medic primar Boli Infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Capitală.

Specialiștii din Marea Britanie sunt îngrijorați de fapul că purtatul măștii în clasă poate afecta concentrarea copiilor în timpul orelor.

„Nu mai poți să fii focusat 100% pe ceea ce faci. Pe lângă asta, când vorbeam cu cineva nu îmi dădeam seama de expresiile faciale pe care le avea. Este destul de cald afară, a început să mi se pară că nu mai pot să respir și este incomod. Mi-aș dori să scăpăm de aceste măști cât mai curând sau să reducem timpul în care le folosim”, povestesc doi elevi, Luiza și Mihai.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE