• O școală din Iași a reușit să digitalizeze sălile de clasă
  • Profesorii au făcut cursuri de învățământ online
  • Unii părinți din București vor să-și transfere copiii la școala din Iași

Învață de acasă, dar se simt ca în clasă. Din păcate, nu e succesul ministerului care s-a lăudat că-i dotează pe elevii români cu tot ce le trebuie pentru a învăța la distanță. Prelungirea pandemiei a obligat școlile să facă pași către digitalizare. Doar unele au reușit.

Este exemplul unei școli din Iași, unde elevii spun că nu mai fac diferența între orele online și cele din clasă. Au tablă interactivă, videoproiector, iar sala este dotată cu mai multe camere și microfoane de ambianță.

Robert Gherghel, elev: „Mă simt în clasă prin aceste întâlniri pe zoom. Avem uniformă, profesorul acolo scrie cu marker la tablă. S-au adaptat repede şi mă simt ca la şcoală.“

Loredana Dănăilă, profesoară în învăţământul primar: „Am accesat şi am creat pentru fiecare copil conturi pe google classroom. Din weekend planific activităţile pentru următoarea săptămână, caut platforme, fac exerciţii pentru ei.“

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Carmen Antoniță, director gimnaziu: „Toată luna august ne-am consultat cu diferite firme care vând astfel de echipamente. Pe fiecare clasă, un echipament tehnic de care beneficiem, de 1.000 de euro. Aceste table interactive uşurează munca“.