Elevii vor să fie introduşi pe lista prioritară de testare pentru COVID-19

Sursa foto: Profimedia
  • Consiliul Național al Elevilor susține că activitatea este desfășurată într-un loc cu risc ridicat de infectare
  • Elevii suțin că școlile nu sunt pregătite pentru tranziția către orele online
  • „Siguranța elevilor trebuie să primeze” adaugă același Consiliu

Consiliul Naţional al Elevilor solicită introducerea elevilor pe lista prioritară de testare pentru COVID-19 deoarece ei îşi desfăşoară activitatea într-un loc cu risc ridicat de infectare.

Reprezentanţii consiliului utilizează datele furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, conform cărora în a cincea săptămână de şcoală au fost înregistrate 1.692 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, ceea ce reprezintă o creştere cu 155%. De asemenea, cazurile menţionate reprezintă 14,4% din totalul elevilor infectaţi de la începutul epidemiei.

Elevii mai spun că multe şcoli nu sunt pregătite pentru tranziţia către orele online, iar procesul de digitalizare este unul de durată, care, cel mai probabil, nu se va încheia în următoarele săptămâni. Astfel, testarea elevilor şi izolarea cazurilor pozitive ar reduce posibilitatea răspândirii virusului şi ar elimina necesitatea tranziţiei către cursurile online pentru multe unităţi de învăţământ.

„Vedem din ce în ce mai multe cazuri de COVID – 19 în unităţile de învăţământ. Siguranţa elevilor trebuie să primeze, motiv pentru care solicităm includerea acestora pe lista prioritară de testare pentru COVID – 19. Identificarea cazurilor pozitive şi izolarea acestora va scădea în mod semnificativ necesitatea închiderii şcolilor şi a tranziţiei către învăţământul online, pentru care multe unităţi de învăţământ încă nu sunt pregătite”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.