Emil a susţinut luni Evaluarea Naţională, deoarece prima etapă l-a prins în spital: „Psihic a fost mai greu, simptomele nu au fost aşa grave la mine”

  • A început sesiunea specială a Evaluării Naţionale pentru elevii care în prima sesiune au avut o temperatură mai mare de 37,3 C, se aflau în izolare sau în carantină
  • În prima sesiune, Emil a fost diagnosticat cu Covid-19, iar opt dintre colegii lui au intrat în izolare
  • Peste 200 de elevi susţin Evaluarea Naţională în sesiunea specială. Probele au loc în 60 de centre, din 37 de judeţe

Emil nu a putut susţine Evaluarea Naţională în prima sesiune, pentru că a fost diagnosticat cu Covid-19, aşa că a mers luni la proba de Limba Română alături de mama lui, Cristina.

Şi ea a avut coronavirus.

„Sincer, m-am speriat prima oară, m-am simţit naşpa că nu pot să dau examenul. Psihic a fost mai greu, simptomele nu au fost aşa grave la mine. În primele două zile am avut febră, dureri de cap, dureri de muşchi, după patru zile mi-am pierdut gustul şi mirosul şi după o săptămână mi-a trecut totul”, declară Emil Caradan.

Mama lui îşi stăpânea cu greu lacrimile când vorbea despre experianţa neplăcută prin care au trecut amândoi.

În ciuda diagnosticului, mama lui a reuşit să vadă şi partea plină a paharului. Pentru că amândoi erau bolnavi, au putut fi internaţi împreună.

„În momentul în care am aflat rezultatul testului a fost un şoc. Nici acum … Îmi aduc aminte cu greu. Cel puţin pentru o mamă să afle aşa ceva, a fost crunt. Am clacat, dar tot el m-a îmbărbătat, mami o să fie bine. Am ajuns la concluzia că, şi 5 şi 1, dacă ia în examen, nu contează, atâta timp cât îl am sănătos lângă mine”, spune Cristina Caradan, mama lui Emil.

Opt elevi care au intrat în contact cu Emil, au fost nevoiţi să stea în izolare. Au venit şi ei să susţină proba în sesiunea specială. Toţi au fost testaţi, iar rezultatele sunt negative.

„Cred că a fost ok pentru mine, mai puţin pentru colegul meu. Îmi pare rău pentru el. Eu am avut mult mai mult timp să mă pregătesc şi să învăţ”, declară Rebeca Niculae, colega lui Emil.

Peste 200 de elevi susţin Evaluarea Naţională în sesiunea specială. Probele au loc în 60 de centre, din 37 de judeţe.