• Cursurile ar trebui să înceapă peste două săptămâni, însă încă există multe necunoscute
  • De organizare dă dovadă Academia de Studii Economice din București
  • Unii studenți rămân cu incertitudinea și așteptarea

Cursurile ar trebui să înceapă peste două săptămâni, însă și aici sunt multe necunoscute. Dar la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj lucrurile stau altfel.

Tamara este studentă acolo în an terminal, la Facultatea de Drept, și știe deja de la începutul lunii cum se vor desfășura cursurile.

Tamara Ciobanu, studentă Facultatea de Drept Cluj: „La noi la facultate mai întâi am fost chestionaţi, în jurul lunii august timp în care, în mod concret, noi ne-am spus opinia, iar la nivel de facultate, la nivelul anilor de studiu, rezultatul a fost că ne dorim online, cel puţin primul semestru“.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

De organizare dă dovadă și Academia de Studii Economice din București. Rectorul Nicolae Istudor îți spune în ce condiții vei merge la ore.

Nicolae Istudor, rector ASE Bucureşti: În primul semestru, organizarea şi desfăşurarea activităţilor didactice le realizăm în sistem online. Căminele vor rămâne închise, cu câteva excepţii. Şi aici avem căminul care se adresează doctoranzilor.“

Nu același lucru s-a întâmplat și la alte universități din țară. Așa că, studenților nu le rămâne decât așteptarea. Și incertitudinea.

Dragoș Ciocan, student Politehnică: „Încă nu ne-au anunţat, o să începem pe cinci octombrie şi probabil o să ne anunţe până pe întâi octombrie. E o problemă cu toţi studenţii de la Politehnică. Se ia în considerare idee să facem hibrid, cu laboratoare şi unele seminare la facultate, iar restul, cursuri şi ce se mai poate face online vom face online.“