• Elevii pot să trimită online dosarul de înscriere la facultate
  • Notele obținute la bac vor fi trecute în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România
  • Facultăţile vor verifica direct în sistem notele de la bac

Dacă privești partea bună a epidemiei de Covid-19, vei observa că simplifică înscrierea la facultate. În acest an, un elev de clasa a XII-a nu va mai fi nevoit să meargă personal să își depună dosarul la facultate, ci se va putea înscrie online.  

„Universităţile româneşti au acces la Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) pentru a facilita procesul de admitere în sistem on-line în instituţiile de învăţământ superior“, te anunță Ministerul Educaţiei. 

Ce înseamnă asta? Practic, universităţile pot verifica rezultatele obţinute de absolvenţii clasei a XII-a, după ce vor da bacul, iar așa este evitată prezenţa fizică a candidaţilor la înscrierea pentru admiterea la facultate. Eliminarea formalităților este binevenită, spun reprezentanţii învăţământului superior.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Noi am încercat să simplificăm procedurile de înscriere ale elevilor la facultate, de-a lungul timpului şi nu am reuşit din diferite motive. La alte univeristăţi din Europa se practică deja acest tip de înscriere. Aşa că e foarte bine că acum se simplifică şi la noi. Elevul trimite documentele prin ajutorul telefoanelor smart, care au aplicaţii de trimitere şi cu semnătură holografă. Cred că vom păstra lucrurile bune din această experienţă“, spune Mircea Dumitru, profesor universitar de la Universitatea București.

Sursă foto: Hepta/Mediafax Foto