• Apar tot mai multe cazuri de agresiune printre minori.
  • Numeroşi minori au fost reţinuţi şi sunt cercetaţi pentru fapte penale.
  • Bullyingul şi violenţa nu mai sunt cazuri izolate.

Ai văzut tot mai multe acte de violenţă printre minori în ultima perioadă, iar bullyingul este deja un fenomen. Adolescente care umilesc alte copile, minori care se bat şi multe altele.

Şi chiar dacă al tău copil nu e implicat în asemenea fapte, tot merge la şcoală şi are un grup de prieteni. Tocmai de aceea e bine să ştii că un minor care a împlinit 16 ani va răspunde în faţa legii. Codul civil stabileşte că va răspunde pentru prejudiciul cauzat de minor cel care este obligat să îl supravegheze, adică părintele/tutorele copilului.

Cornelia Popa Stravi, secretar general Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ: „Un părinte responsabil trebuie să facă o selecţie în ceea ce priveşte supravegherea copilului, includerea în diferite medii, astfel încât acesta să aibă stimul pozitivi pentru dezvoltare.”

Keren Rosner, psiholog: ”Anturajul influenţează foarte mult comportamentul adolescenţilor pentru că este perioada de viaţă când apartenenţa la grup este foarte importantă. Ei caută aprobare, atenţie, caută afecţiune. Pentru aceste privilegii pe care le primesc din partea grupului, ei sunt gata să facă multe sacrificii şi compromisuri. Aşa se întâmplă că ține.”

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI