• Peste 60% dintre cei de clasa a VIII-a, care au dat Evaluarea Națională, au luat note sub 7 la matematică.
  • Cătălin Ciupală spune că soluțiile pentru recuperarea materiei sunt complexe și de lungă durată.
  • Expert în educație: Pagubele din învățământ se vor vedea peste patru ani.

Cifrele ne arată, încă o dată, cât de prost stăm la matematică. Peste 60% dintre cei de clasa a VIII-a, care au dat Evaluarea Națională, au luat note sub 7. Cătălin Ciupală, profesor de matematică, spune că, în general, soluțiile pentru recuperarea materiei sunt complexe și de lungă durată.

„Noi suntem obișnuiți la noi în țară cu medii foarte mari și note foarte mari. Majoritatea notelor ar trebui să fie sub 7 sau sub 8. Un alt lucru care ar trebui luat în considerare este faptul că matematica este nenaturală, în sensul că nu gasești limbajul matematic în viața de zi cu zi”, susține Cătălin Ciupală.

Dintr-o altă perspectivă, profesoara de matematică, Manuela Prajea, este dezamăgită de nivelul de predare din România. Ea a ales să predea în America, unde educația este la alt nivel.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Din toate punctele de vedere noi suntem la începutul experienței, iar aici mă simt într-adevăr într-un secol care este în timp cu ceea ce se întâmplă în plan mondial în termen de evoluție”, a spus Manuela Prajea.

Să nu uităm de rezultatele TIMSS, care au arătat că suntem ultimii din Europa la alfabetizare. Alexandru Manda, expert în educație, spune că pagubele mari din învățământ nu vor fi observate acum, ci în timp.

„Avem un studiu care ne spune ca aproximativ 900.000 de copiii din România nu au avut acces la educație în mediul online, iar acest lucru se va vedea nu astăzi, nu mâine, se va vedea peste patru ani”, susține Alexandru Manda.