• Aproximativ trei milioane de copii au început școala
  • 150.000 de copii învață în școli private
  • Taxele pentru învățământul la privat pornesc de la 4.000 de euro și pot ajunge la 20.000 de euro pe an

Să nu crezi că peste tot e gri – se poate și roz! În România sunt și școli private și de stat care au tot ce trebuie pentru începutul acesta greu.

Mai ales voință din partea profesorilor și directorilor. Uite un exemplu din Cluj-Napoca, unde toată lumea s-a obișnuit deja cu regulile.

Aţi nimerit la ora mesei, din păcate copiii nu pot să vă salute pentru că avem înțelegerea ca atunci când masca este jos, să nu vorbim, dar pot să vă facă cu mâna”, spune Diana Teodorescu, profesor la o școală privată.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Toată lumea poartă mască în interior, dar şi în curtea şcolii, iar profesorii sunt testaţi săptămânal pentru SARS-CoV-2.

În ceea ce priveşte mobilierul am ales să prioritizăm copiii şi am scos ceea ce nu era necesar, nu am pus plexiglas pentru că s-a dovedit că este neeficient, ci am distanţat băncile”, a declarat Ruxandra Mercea, directorul unei școli private din Cluj.

Ca să nu zici că ridic Clujul în slăvi, uite și un exemplu din București – cel al Liceului Internațional de Informatică.

Zece elevi din fiecare clasă vin la școală, zece învață pe net. Și uite așa fiecare elev e liber să-și urmeze visul

Inginer la NASA- e visul meu de când eram mic și trag tare pentru acest lucru. Școala s-a organizat foarte bine, avem dezinfectant în fiecare clasă, nimeni nu vrea să ia virusul”, a spus Adriana Florin, elev în clasa a V a la Liceul Internațional de Informatică.

Avem toată aparatura necesară, noi suntem obișnuiți: de trei ani lucrăm la clase cu tablete, cu tehnologie”, explică Florian Panait, profesor de istorie la Liceul Internațional de Informatică.

Și unele școli de stat au trecut cu brio testul de coronavirus. Dovadă este Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Cluj, adusă în secolul 21 cu un proiect european de 4 milioane de euro.

Pentru copiii care se află în zona de risc, am montat şi cameră HD, microfon, avem tablă intreractivă, tablă alba astfel încât să putem asigura accesul la informaţie şi acestor copii”, a spus directorul școlii Paula Balica.

Profesorii de la Agârbiceanu se laudă că până și elevii care sunt acasă pot să participe interactiv, datorită tehnologiei.