• România exportă masiv aur. Nu din rezerva BNR, ci din Educaţie. Prin urmare, sute de studenți din toată țara s-au reunit sâmbătă în cadrul Congresului Studenților din România.
  • Totul pentru a le cere autorităților să găsească mijloacele prin care tinerii cu performanțe excepționale să nu mai aleagă alte țări pentru studii.

ALEXANDRU ALEXANDRESCU, student: „Domnul ministru a povestit despre structura viitoare a educației care va fi bazată pe proiectul România educată și a promis în fața celor 700 de studenți prezenți astăzi în Palatul Parlamentul sporirea cuantumului Așteptăm să vedem cum va arăta noua lege a educației, care sunt schimbările majore”.

Ina a plecat din Republica Moldova acum 10 ani, iar acum este președintele Uniunii Studenților din România și luptă să schimbe fața educației din țară.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

INA NIMERENCO, președinte Uniunea Studenților din România: „Noi am venit cu o listă de propuneri pentru fiecare domeniu, pentru cele cinci grupuri de lucru pe care le-am avut noi. Și pe partea de educație, socială, economică, egalitatea de șanse, dar și digitalizare. Sperăm ca soluțiile pe care le-am propus noi să mergem mai departe cu ele și să se țină cont de ele. Măcar să discutăm, să povestim despre ele și găsim calea de mijloc”.

Raluca Chilian a ales să plece la studii în Franța. Chiar dacă e departe de casă, luptă împreună cu
studenții de acolo pentru ca într-o bună zi să se întoarcă acasă.

RALUCA CHILIAN, preşedinte al Ligii Studenţilor Români din Străinătate: „Eu m-am gândit de multe ori să mă întorc în România, cred că sunt multe oportunități pentru tineri în țară și chiar aș vrea să concretizez acest gând și să am posibilitatea să mă întorc în țara mea. Dar cred că pe lângă voința noastră de a ne întoarce, chiar este nevoie de o susținere și încurajare din partea statului român”.