Factorii care vor întârzia vaccinarea profesorilor: „Limitarea înscrierilor și cantitățile de vaccin disponibile”

  • Toate școlile trebuie să își creeze conturi pe platforma de vaccinare.
  • Daniela Voinea, director: Platforma merge greu, au fost momente când s-a blocat.
  • 45% dintre angajații școlilor din România vor să fie vaccinați, potrivit unui sondaj.

Și tu și copilul tău visați la școli deschise. Înapoi în bănci, cu profesori și elevi entuziaști și hohote de râs pe holuri. Este normalitatea pe care o știi. Iar vaccinul ne poate duce înapoi acolo.

Doar că acest drept nu se obține așa ușor. Platforma de vaccinare nu e la fel de entuziastă și se blochează. Atât de des, încât profesorii abia se pot programa.

Daniela Voinea, director Școala Gimnazială ”Sfinții Voievozi”: „Având în vedere că platforma a pornit în ziua de vineri, iar acum cam toată lumea este pe această platformă, și nu vorbesc doar de București, unde numai aici sunt vreo 400 de unități școlare, merge mult mai greu. Au fost momente când s-a și blocat.”

Alexandru Rafila, reprezentatul României la OMS, vine cu precizări.

Alexandru Rafila, deputat PSD, reprezentatul României la OMS: „Vaccinarea nu este posibilă decât peste foarte mult timp, pentru că, pe de o parte, discutăm de sute de mii de cadre didactice, o parte dintre ele nu au suficiente informații în momentul de față. Iar pe de altă parte limitarea înscrierilor și cantitățile de vaccin disponibile sunt factori care vor întârzia, cu siguranță, vaccinarea cadrelor didactice.”