• Universitatea din Craiova are 12 facultăți.
  • La Universitatea din Craiova studiază peste 18.000 de studenți.
  • În căminele studențești din Craiova, au acces doar studenții vaccinați.

La Universitatea din Craiova, studenții se întâlnesc față-n față cu profesorii doar la laboratoare și seminarii.

Cel puțin 50% dintre activitățile practice trebuie desfășurate cu prezență fizică, recomandă conducerea Universității.

Studenții n-au nevoie nici de vaccin, nici de teste care să demonstreze că nu au COVID, spune Cezar Spânu, rectorul Universității din Craiova.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA

„Nu putem împiedica accesul la educație al nimănui. Reglementările nu sunt foarte clare în acest moment. De aceea am și recomandat ca activitățile față-n față să se desfășoare modular, activitățile practice, astfel încât copiii să poată veni cât mai puțini, să fie împărțiți pe grupe cât mai mici”, spune rectorul.

În funcție de facultate și disciplinele la care au activități practice, studenții vor merge prin rotație la laboratoare și seminarii. Cei mai norocoși sunt studenții de la Arte, care au spațiu suficient de mare pentru a veni toți, în același timp la facultate.

În schimb, cei de la jurnalism nu vor ajunge de prea multe ori în cabina de emisie, spune Davian Vlad, profesor la Facultatea Litere – specializarea Jurnalism.

„Eu sper că fiecare student va avea șansa să vină măcar de două ori pe lună la radio campus, pentru a vedea clar, la fața locului, cum se realizează o emisiune radiofonică, ce trebuie făcut ca un radioprogram să se deruleze așa cum ar trebui și cum ne dorim cu toții”, spune Davian Vlad.

Sorin Crăițan este student în anul 3 la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și spune că e mai bine online. Sorin își face planuri să devină antreprenor, după terminarea facultății, așa că vrea să fie cât mai bine pregătit.