• Emoţiile primei zile de şcoală au fost la fel doar pentru părinţi
  • Elevii de clasa a 5-a erau curioşi, iar cei mari cumva intrigaţi de necunoscut
  • Octavian, elev în clasa a 5-a la Liceul de Informatică nu ştie cum o să se cunoască cu noii lui colegi
  • Iar Tudor, aproape absolvent de liceu se întreabă cum va da Bacalaureatul

Fără îmbrățișări, dar cu multe semne de întrebare. Așa a început școala la Liceul de Informatică din Iași. Elevii s-au întâlnit cu colegii și cu profesorii în fața liceului, după care, unul câte unul, au intrat în curtea școlii. Florile au fost mult mai puține decât de obicei. Cea mai mare nesiguranță o au cei care vor absolvi în acest an liceul.

Tudor, elev clasa a 12-a, Liceul de Informatică Grigore Moisil Iaşi: ”Nu neapărat emoţii, dar e aşa, o senzaţie de incertitutine, nu ştim o să se întâmple, nu ştim cum o să învăţăm, cum o să dăm bacul, suntem optimişti în mare parte.”

Alexandra, eleva clasa a 12-a, Liceul de Informatică Grigore Moisil Iaşi: ”Aştept să văd ce se întâmplă exact cu tot anul ăsta şcolar că nu suntem chiar atât de încântaţi, dar na, facem şi noi ce putem.”

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Pentru Octavian începe clasa a 5-a în scenariul galben. Emoțiile sunt evidente și îl macină deja mai multe lucruri.

Octavian, elev în clasa a 5-a, Liceul de Informatică Grigore Moisil Iaşi: ”Eu am un pic de emoţii. Pentru că nu ştiu cum o să ne întâlnim, cum o să ne mai cunoaştem, cum o să facem orele.”

Un alt oraș, același scenariu. La o școală generală din Timișoara, prima zi a arătat ca altădată. Dar într-un cadru mai restrâns. De la distanță, copiii de clasa 0 au sărbătorit cu baloane în mâini.

Nicolas, elev clasa 0, Şcoala Generală 30 din Timişoara: ”Doar în magazine port masca. Doar când mănânci poţi să o pui sub bărbie.”