• O elevă de clasa a XII-a crede că e bună decizia anulării probelor orale de la Bacalaureat
  • ,,Suflu uşurată că s-au anulat. Nu mai stau cu stres şi pentru ele“, spune eleva
  • Bacalaureatul va începe pe 22 iunie, cu proba scrisă la limba şi literatura română

A fost modificată legislaţia din Educaţie, astfel încât examenele de competenţe la probele orale de Bacalaureat nu vor avea loc anul acesta. Un elev de clasa a XII-a crede că decizia este una bună.

Andreea a transmis telefonic părerea ei despre decizie: „Suflu uşurată pentru că s-au anulat probele orale. Nu mai stau cu stres şi pentru ele. Nu mai stau să învăţ şi la limba română, engleză. Pentru toţi a fost o bucurie. Nu aveam timp pentru că mai avem şi admiterea, care este tot în iulie. Probele orale trebuiau să fie tot în iulie, imediat după probele scrise“.

Întrebată dacă decizia luată de Ministerul Educaţiei este una corectă, eleva a spus, sigură pe ea: „Da! Foarte bună! Trebuia să avem contact cu profesorul, iar aşa e un risc mai mic de infectare cu Covid-19“.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

Astfel, anul acesta, bacul începe cu probele scrise. Elevii vor susţine prima probă la limba şi literatura română, pe 22 iunie. A doua probă are loc pe 23 iunie la limba şi literatura maternă, iar pe 24 iunie are loc proba obligatorie a profilului.

Sursă foto: Justin Stavaru/Mediafax Foto