• Aproape 150.000 de elevi au absolvit în acest an, clasa a VIII-a
  • La unele școli, festivitățile au fost inexistente, la altele au fost evenimente restrânse
  • La CNB, din Timișoara, au participat la festivități, doar părinții vaccinați, sau cu test PCR negativ

Dacă te-ai vaccinat sau ai un test PCR negativ poți fi alături de copilul tău, la festivitatea de absolvire. Este soluția găsită de directorul unui liceu din Timișoara, care nu a lăsat pandemia să strice acest moment.

La Colegiul Bănățean Timișoara, clopoțelul a sunat astăzi pentru ultima dată, pentru elevii de clasa a VIII-a. Împărțiți în două grupe, și-au luat rămas-bun de la colegi și profesori.

„Mă așteptam să fie toate clasele aici, dar din cauza pandemiei, din păcate, nu putem. Dar, e exact cum m-am așteptat eu că o să fie. Că o să fie multe lacrimi și că o să fie foarte emționant“, spune Teodora, elevă la Colegiul Bănățean Timișoara.

Sunt fericită că am terminat clasa a opta, sunt printre primii. Am reușit să am o medie bună și abia aștept să văd unde o să intru și ce o să se întâmple în septembrie“, mărturisește Alexia, elevă.

De chiulit nu am chiulit. A fost un moment, cred că în clasa a VI-a, în care îmi amintesc că cineva a spart un geam de la clasă și am intrat oarecum în bucluc, dar am trecut peste, împreună“, povestește Ana.

De la un moment atât de important, nu puteau lipsi părinții.

„Trăim experiența așa cum putem și ne bucurăm de ea, așa cum este. Ne adapăm, așa cum a trebuit să ne adaptăm și până acum“, spune o mamă.

Având în vedere ce făceam acum două luni de zile, astăzi sunt bucuros că putem să vorbim liber, că putem să asistăm la un eveniment de această natură. Cred că am emoții cum n-am avut niciodată, deși în viață am trecut prin multe momente dificile“, mărturisește un tătic.

Am recomadat să fie un singur părinte, beneficiem și de un spațiu generos. Tocmai asta a fost și ideea faptului că i-am împărțit, pentru a permite totuși accesul părinților și am recomandat să vină acel părinte care este vaccinat, sau care are un test COVID“, explică directorul Colegiului Bănățean Timișoara, Sorin Ionescu.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA