• Copiii din Afganistan nu au voie să cânte la serbări școlare dacă au trecut de 12 ani.
  • Ahmad a pornit o campanie online în semn de protest față de decizia Ministerului.
  • Videoclipuri cu fete cântând însoțite de #IAmMySong au fost postate pe internet.

O scrisoare trimisă în toate școlile din Kabul de către Ministerul Educației din Afganistan a stârnit un val de controverse pe rețelele de socializare.

Fetele de peste 12 ani nu mai au voie să cânte la evenimente școlare. Mai multe videoclipuri cu fete afgane cântând melodiile lor preferate au fost postate pe internet cu mesajul #IAmMySong.

Să anunțăm oamenii, autoritățile să știe că oamenii din Afganistan nu aprobă această decizie și vor apăra drepturile copiilor lor indiferent că sunt băieți sau fete”, a transmis Ahmad Sarmast, fondator al Institutului Național de Muzică din Afganistan.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ulterior, Ministerul a trimis o nouă notă în care explica faptul că a fost înțeles greșit și că de fapt interdicția vizează atât fetele, cât și băieții.

În ultimii 20 de ani, de când invazia condusă de SUA a spulberat regimul taliban, activistele pentru drepturile femeilor și grupurile societății civile au reușit să aducă schimbări majore în ceea ce privește drepturile omului. Acum, există riscul ca aceste realizări să fie minimalizate.

Dacă această decizie a Ministerului Educației nu este anulată, s-ar putea să vedem în viitorul apropiat mai multe restricții, mai multe excluderi și mai multe limitări nu numai asupra activităților culturale și muzicale ale școlarilor, ci într-o comunitate mai largă”, a mai spus Ahmad Sarmast.