• Franța, Italia și Spania au școlile deschise
  • 25.000 de elevi sunt în izolare la Madrid
  • Riscul pentru copii să se îmbolnăvească cu simptome grave de Covid-19 este foarte mic

În multe țări din Europa, copiii merg la școală încă din septembrie, în pofida pandemiei. Spania, Italia sau Franța mizează pe controale riguroase în școli, în timp ce Marea Britanie, Olanda sau Austria preferă să țină orele online.

Germania are școlile închise din decembrie și cel puțin încă o săptămână, la fel ca Danemarca și Olanda. Francezii au optat pentru deschiderea scolilor cu testare extra. Și elevii din Portugalia și din Spania merg la cursuri, iar în Italia, liceenii au revenit de curând la ore, în grupuri mai mici. Și Grecia și-a redeschis învățământul la clasă, cu excepția zonelor critice.

Riscul pentru copii să se îmbolnăvească cu simptome grave de Covid-19 este foarte mic. Studiile arată că nici noile tulpini nu par să-i afecteze prea mult.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În ultimele luni s-a observat că transmiterea virusului nu este așa de mare la clasele primare, dar se observă mai mult la cursurile gimnaziale. Pe lângă asta, cercetările arată că minorii nu sunt niște super-contaminatori cum se credea și transmit virusul la fel ca și adultii.

Situația în Spania

În Spania, în ultima săptămână se observă o dublare a numarului de elevi izolați. Sunt 25.000, doar în Madrid, unde 1.000 de clase au fost închise, ceea ce reprezintă 1,5% din toate clasele existente in regiune.

La nivel național doar 1,2% dintre elevi sunt in izolare pentru apariția unui caz de Covid, dar autoritățile nu sunt preocupate. Toate cursurile se desfasoara normal, cu elevii impratiti pe grupuri de câte 15 și liceenii merg alternativ la școală.