• Germania redeschide școlile în plin lockdown
  • Marea Britanie relaxează măsurile din 8 martie
  • Cehia va deschide școlile în etape din 1 martie
  • Sistemul imunitar al copiilor rezistă mai bine la COVID-19
  • British Psychological Society spune că sănătatea copiilor este mai importantă decât învățarea

Școlile se redeschid treptat în Occident, după valul 3 al pandemiei. Germania a permis reluarea cursurilor la nivelul regiunilor, Marea Britanie o va face din 8 martie, iar Franța și Spania fac parte din grupul statelor care nu au suspendat cursurile.

Se anunță schimbări acolo unde școlile au fost închise în ultimele luni, odată cu scăderea numărului de cazuri. Germania a permis landurilor să reia cursurilor și în zece regiuni acest lucru se petrece de astăzi, iar Marea Britanie va trimite copiii la școală primară și gimnazială din 8 martie. Nemții vor să-i bage în prima categorie de vaccinare pe profesori, pentru că autoritățile se tem de un un nou val de infectări cu noile variante ale coronavirusului.

Alte țări au dat prioritate învățământului. Franța mizează pe sporirea măsurilor sanitare ca să mențină școlile deschise, Spania a creat grupuri de conviețuire și liceenii merg alternativ la cursuri. Din ianuarie, școlile s-au redeschis și în mai multe regiuni ale Italiei, la fel ca și în Grecia.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Gradul de infectare din rândul elevilor

Mai multe studii recente arată că rata infectărilor între copii este mai mică decât la adulți și că virusul se transmite mai degrabă în cadrul familiei. Institutul Murdoch Children’s Research din Australia a descoperit că sistemul imunitar al copiilor este mult mai puternic și atacă virusul mult mai repede. Asta explică de ce COVID-19 produce simptome grave într-o proporție mult mai mică la copii.

Școala îi ajută pe copii să scape de anxietate, pentru că își revăd colegii, dar experții din UK spun că elevii nu trebuie grăbiți să recupereze materia pierdută în această perioadă.