Grădiniţele şi şcolile particulare, în colaps – 15.000 de profesori ar putea rămâne fără muncă

Transportul pentru elevi şi studenţi ar putea fi gratuit. De mâine, începe distribuţia măştilor către inspectorate Sursa foto: Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia
  • Grădiniţele şi şcolile particulare riscă falimentul
  • Fără banii încasaţi de la părinţi, reprezentanţii instituțiilor nu-şi mai permit să plătească salariile profesorilor şi facturile
  • Directorii instituţiilor private au făcut o petiţie prin care cer statului să plătească salariile angajaţilor

Grădiniţele şi şcolile private sunt în prag de faliment, după anunțul autorităților că instituţiile de învăţământ rămân închise până în toamnă.

Cu mâinele legate, reprezentanții instituțiilor de învățământ spun că nu mai au cu ce să îşi plătească angajaţii și nici facturile. Astfel, aceștia au semnată o petiţie prin care cer bani pentru salarii din partea statului. La fel cum se întâmplă în cazul şcolillor publice.

Oamenii renunţă, o parte dintre ei de frică, deşi nu li s-au redus neapărat veniturile. Proprietarii instituțiilor de învățământ se plâng că până în momentul de față au plecat aproape 40% dintre clienţi.

Potrivit unor surse, deja s-au închis 500 de unităţi pivate. Iar afectate de situaţia din învăţământul particular sunt 15.000 de cadre didactice. 

Sursa foto: Profimedia