• Educația la distanță câștigă teren
  • Tot mai mulți elevi români învață de acasă
  • Elevii sunt înscriși la școli din afara țării

Există și elevi români feriți de problemele sistemului de învățământ de la noi. Tot mai mulți părinți și-au retras copiii din sistemul de stat sau privat și i-au încurajat să învețe de acasă, pe platforme acreditate.

Elevii se înscriu la școli din afara țării și învață la distanță cu ajutorul unei platforme. Cursurile costă undeva la 500 de euro pe lună. Fenomenul e mai cunoscut în SUA unde ajuns la peste 2 milioane de elevi. Ilinca învață de acasă de un an. După patru ani de studii în Grecia s-a întors în țară și a ales să promoveze clasa a 10-a din propria sufragerie.

Mama mea a căutat și a găsit această variantă atunci când știam că o să urmeze mutarea înapoi în România, mie mi-ar fi fost foarte greu să mă acomodez cu sistemul de învățământ de aici din România , după ce am învățat patru ani la școala din Grecia”, spune Ilinca Dascălu, o elevă educată cu ajutorul homeschooling-ului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pe o platformă online poți să faci folosind manuale, culegeri, asta este cea mai tare parte, faptul că ai alegerea, ai dreptul să alegi cum vrei să faci, ce vrei să faci, poți să iei pauze când vrei tu, nu ai un program stabilit, ți-l faci tu”, mai spune Ilinca.

„În Europa este și nu este foarte popular, sunt foarte multe state în care este ilegal, cum este și Germania și alte state în care legislația permite sub anumite criterii, de exemplu la noi în țară sunt doar câteva sute de familii care au copiii înscriși la o formă de homeschooling, sub umbrela unei școli din străinătate”, explică expertul în Educație, Rareș Cîrligeanu.