• Alex Manda este student și luptă ca bursele elevilor să fie respectate, așa cum scrie în Legea Educației
  • Alex Manda: „Conform acelui raport în 95% din localitățile din România se încalcă legea și nu se acordă bursele conform Legii Educației”
  • Există localități din România în care elevii primesc burse de 6 lei pe lună

Încă de când era președintele Asociației de Elevi din Constanța, Alex nu a cedat în fața primarilor și miniștrilor pentru drepturile colegilor lui. Acum, printre exemenele de la faculte, luptă ca bursele elevilor să fie respectate, așa cum scrie în Legea Educației.

„Noi, la Societatea Academică din România am făcut un raport în luna septembrie, pe care l-am făcut public, iar conform acelui raport în 95% din localitățile din România se încalcă legea și nu se acordă bursele conform Legii Educație,” a spus Alex Manda.

„Cel puțin un tip de bursă se acordă în doar 30% din localitățile din România. În 70% dintre ele este încălcată legea, iar elevii sunt lăsați la mila sorții,” a susținut Alex Manda.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Pur și simplu se pare că elevul nu este de interes pentru cei care conduc în prezent sistemul de educație. Bursele nu se acordă, pentru că primarii refuză să respecte legea și refuză să trateze dreptul la burse școlare ca pe o necesitate. De aceea am susținut și ne bucurăm că Guvernul a luat act de cerea noastră, să fie instituit la nivel național un cuantum minim,” a declarat Alex Manda.

Alex Manda a spus în direct la Aleph News că există localități din România în care elevii primesc burse de 6 lei pe lună, iar aceste burse se acordă unor copii care provin din familii defavorizate.