În ce condiții se pot redeschide școlile. Sorin Cîmpeanu: „Elevii care merg fizic la şcoală vor primi măşti de protecţie”

  • Sorin Cîmpeanu: Elevii care merg fizic la şcoală vor primi măşti de protecţie
  • Cîmpeanu: Învăţământul hibrid se va păstra acolo unde există indicaţie medicală
  • Potrivit ministrului, există un stoc de peste 37 de milioane de măşti

Pe 8 februarie elevii s-ar putea întoarce la școală. Decizia finală va fi luată săptămâna viitoare. În urmă cu puțin timp a avut loc o conferință de presă în care Sorin Cîmpeanu, ministrul educației a făcut câteva precizări despre începerea școlii.

Ce se întâmplă cu profesorii nevaccinați

Sorin Câmpeanu a spus apăsat că vaccinarea e un element important, dar nu condiționează deschiderea școlilor.

El a mai spus că din cele 9 categorii de lucrători esențiali, cea personalului din învățământ este cea mai numeroasă. Până acum sunt programate peste 112.000 de persoane din sistemul de educație.

Din acestea aproape 25.000 au fost deja vaccinate, procentul celor care vor sa se vaccineze depaseste 70%. Nu a știut însă să spună câți vor mai apuca să se vaccineze până pe 8 februarie. Cert este că procesul va fi accelerat după ce vom primi alte doze de vaccin.

În ce condiții se poate relua fizic școala

Ministrul a precizat că îşi doreşte ca şcoala să se reia fizic la începutul semestrului al doilea şi a spus că decizia va fi luată pe 2 februarie.

Câmpeanu a explicat că învăţământul hibrid (online şi fizic) se va păstra acolo unde există profesori şi elevi care au indicaţie medicală pentru a continua cursurile de acasă.