• La Liceul Spark din Cluj, elevii aleg ce materii vor să studieze.
  • Taxele la liceul hibrid sunt între 1.000 și 6.000 de euro pe an.
  • 200 de elevi sunt pe lista de așteptare și vor trece prin procesul de admitere

Elevii aleg ce materii vor să studieze la Liceul Spark din Cluj, iar profesorii din întreaga lume îi coordonează online, pas cu pas, la lecții. Ruxandra Mercea a deschis la Cluj primul liceu internațional hibrid din țara noastră. Inspirată de pandemie și cu gândul la viitor, aceasta a ales să facă un liceu în care elevii să studieze ceea ce le place, fiind scutiți de materiile care nu îi pasionează. Mai exact, în acest liceu se pune accentul pe educația viitorului. Elevii sunt ajutați să intre la facultățile pe care și le doresc și să descopere ce loc de muncă ar vrea să dețină.

Taxele la liceul din Cluj se încadrează între 1.000 de euro și 6.000 de euro pe an, în funcție de cum alege un elev să studieze: part time sau full time.

„Avem deja primii zece elevi, avem încă 200 pe lista de așteptare să îi trecem prin procesul de admitere și avem profesori atât din România, cât și din alte șase locuri din lume. Avem în acest moment elevi din Canada care participă, din Africa de Sud și urmează să avem un grup mare de elevi din Rusia, Turcia, Azerbaijan, Kazahstan”, a declarat Ruxandra Mercea, fondatoarea Liceului Internațional Hibrid Spark.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN