• Elevii au manual digital de Limba Română
  • Ramona Dobroiu, profesoară de limba română, la Colegiul Unirea, liceu prestigios din Brașov, a analizat manualul pentru clasa a 8-a
  • Intri pe manuale.edu.ro, selectezi clasa a 8-a și îți vor apărea 3 variante pentru Limba și literatura română

În sfârșit, elevii au și manual digital. E drept, doar unul. Îți vorbesc despre cel de Limba Română, pentru clasa a VIII-a. Manualul a fost încărcat în format pdf pe manuale.edu.ro și îl poți descărca pe telefon, tabletă sau laptop. Conține video-uri cu profesori, care explică lecțiile, dar și jocuri.

Intri pe manuale.edu.ro, selectezi clasa a 8-a și îți vor apărea 3 variante pentru Limba și literatura română. Dacă vrei să descarci în format PDF va dura mai puțin de 10 secunde acolo unde ai conexiune bună la internet.

Profesorul de la clasă va alege manualul cu care preferă să lucreze.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Elevii care locuiesc în sate unde semnalul internetului este slab vor avea mai mult de așteptat până vor reuși să descarce fișierul.

Ramona Dobroiu, profesoară de limba română, la Colegiul Unirea, liceu prestigios din Brașov, a analizat manualul pentru clasa a 8-a.

Ramona Dobroiu, profesoară de limba română: „În varianta digitală oferă jocuri interactive care stârnesc curiozitatea și creativitatea elevilor. Textele sunt bine alese, de actualitate, au imagini sugestive și respectă particularitățile de vârstă ale elevilor. Ceea ce aduce nou manualul este structura lui în 7 pași didactici care oferă un parcurs de învățare coerent și eficient.“

Manual fizic, tipărit, va ajunge la elevi cel mai devreme peste 3 săptămâni

Deși școala a început deja, restul de manuale nu sunt gata. Editorii se bat între ei și au depus contestații la achiziția pentru ele.

Printre cele contestate sunt manualele de geografie și biologie.

Valoarea totală a achiziției de manuale este estimată la aproape 35 de milioane de lei. Bani din bugetul de stat.