- Guvernul vrea să îi protejeze pe copii de fake news-ul din online
- În școlile din Anglia elevii vor învăța să identifice dezinformările
- În Marea Britanie au avut loc proteste violente după moartea a 3 fetițe
- În online au apărut informații false despre criminalul celor 3 fetițe
- Ieri au ajuns în Anglia 700 de migranți cu vaporul, 2 au murit
Totul până la copiii lor – Guvernul britanic vrea să adapteze programa școlară în funcție de provocările actuale. Vrea să îi apere pe elevi de dezinformări și de teoriile conspirației care circulă în online. Soluția Guvernului nu e să modifică manuale sau să facă cursuri speciale – ci vrea să includă acest subiect în mai multe materii. Spre exemplu la cursurile de limbă engleză – elevii vor analiza care articole din publicații sunt reale și care sunt fake, la orele de informatica vor învăța să identifice site-urile cu ştiri false sau cu imagini modificate, iar la cursurile de matematică se vor concentra pe interpretarea statisticilor.
Ideea Guvernului a venit după protestele violente declanșate împotriva migranților iscate după ce trei fetițe au fost omorâte la finalul lunii trecute în Southport, în nord-vestul Angliei. În online a apărut că cel care le-a ucis ar fi un migrant musulman, solicitant de azil. În realitate, criminalul e un adolescent de 17 ani născut în Cardiff, ai cărui părinţi sunt din Rwanda.
Mare Britanie e una dintre țările în care ajung cei mai mulți migranți. Ieri a ajuns un vapor cu 700 de migranți, dintre care doi au murit. Din topul țărilor din Europa în care ajung cei mai mulți migranți fac parte și Germania, Spania, Franța și Italia.
România e la polul opus – rata actuală a migrației nete a României este de -0,718 la mia de locuitori, ceea ce indică faptul că pleacă mai mulți oameni decât vin.