• În perioada 16-22 iulie se completează fișele pentru admiterea la liceu.
  • Sociologii spun că generația nu ține cont de sfaturile părinților în alegerea liceului.
  • Elevii vor fi repartizați computerizat pe 24 iulie.

Vineri încep înscrierile la liceu. Şi pentru mulţi elevi şi părinţi va fi un adevărat examen al răbdării. Procedura e destul de greoaie şi orice sfat şi truc ajută. Ce opţiune ar trebui să fie prima pe listă şi care e cel mai bun liceu – acestea sunt cele mai frecvente întrebari pe care și le pun elevii.

Vineri este un următor pas important pentru cei care termină ciclul gimnazial. Au avut timp să se documenteze, să caute care a fost media de admitere de anul trecut pentru liceele la care ei râvnesc și s-au sfătuit cu părinții și profesorii. Practic, vineri merg să completeze fișa de înscriere.

Elevii trebuie să fie atenți la media pe care ei o au și la mediile de anul trecut de admitere, să fie atenți să completeze pe orizontală obțiunile, să completeze mai multe căsuțe pentru mai multe șanse și să verifice de mai multe ori codul introdus în căsuța de trei cifre. Așadar în perioada 16-22 iulie, candidații și părinții lor pot completa fișele pentru admiterea la liceu, iar elevii vor fi repartizați computerizat pe 24 iulie.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

George Butunoiu este sociolog și spune că generația aceasta nu ține cont de sfaturile părinților în alegerea liceului, deși ar trebui să o facă pentru că nu sunt suficienți de maturi atunci când termină clasa a VIII-a. Sunt elevi care țin cont de recomandările părinților, dar există și Cristi care nu ia în calcul ce îi sugerează părinții, respectiv un liceu teoretic, profil uman. El este priceput la matematică și vrea la informatică matematică, adică profil real.