• Rectorii de la toate Universitățile de Medicină și Farmacie din țară fac videoconferință
  • Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș începe cursurile pe 14 septembrie
  • Multe universități din țară optează pentru cursuri hibrid

Începerea anului universitar e un mister. Dacă la unele facultăți cursurile se pot ține online, la altele chiar e o problemă. Nu cred că vrei să fii tratat la un moment dat de un medic care a făcut școala online. Tocmai de asta rectorii UMF-urilor din toată țara au discutat azi cu Ministrul Educației și cu cel al Ministrul Sănătății. Nu au ajuns însă la nici o decizie concretă.

Raisa, care a fost totuși scopul acestei întâlniri dacă nu s-a decis nimic?

„La întâlnirea de astăzi rectorii UMF-urilor din țară și-au prezentat variantele de începere a noului an universitar. Mai exact UMF Mureș, UMF Cluj și Iași au propus varinta hibrid, iar UMF Timișoara a spus că optează pentru varianta online pentru că numărul cazurilor de coronavirus în zonă este în continuare mare. Oricum rectorii vor mai avea o întâlnire cu ministrul sănătății și managerii spitalelor săptămâna viitoare. Ca să functioneze în varianta hibrid universitățile au nevoie de aprobarea spitalelor, acolo unde studenții fac practica”

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

– Ce înseamnă mai exact sistemul hibrid?

„Înseamnă un sistem mixt, care combină varianta clasică acolo unde se poate, cu varianta online. Rectorii de la UMF Cluj, Iași și Mureș nu vor să meargă în continuare doar cu invățământul exclusiv online, pentru că sunt facultăți cu un anumit profil, care necesită o instruire la patul bolanvului sau în condiții de laborator specifice”