• Inteligența artificială vine cu recomandări de facultăți din România.
  • A.I. recomandă pentru un absolvent de liceu cu profil de Mate-Info, Facultatea de Informatică de la Universitatea Politehnică din București.
  • Chatboții A.I. precum ChatGPT și Bing AI pot fi folosiți pentru a asista studenții în învățarea autonomă, oferind răspunsuri la întrebări.

Mâine începe noul an universitar 2023-2024, iar inteligența artificială vine cu recomandări de facultăți din România. Bing AI, chatbot-ul creat de Microsoft vorbește despre cele mai prestigioase facultăți de la noi.

A.I. recomandă pentru un absolvent de liceu cu profil de Mate-Info, Facultatea de Informatică de la Universitatea Politehnică din București sau Facultatea de Matematică și Informatică de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

Pentru absolvenții cu profil Socio-Uman, recomandă Facultatea de Sociologie și Asistență Socială. Pentru cei cu profil filologie, recomandă Facultatea de Litere de la Universitatea Babeș-Bolyai sau Universitatea București.

Pentru un student care vrea să urmeze medicina, recomandă Facultatea de Medicină de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București sau Iuliu Hețieganu din Iași.

Chatboții AI precum ChatGPT și Bing AI pot fi folosiți pentru a asista studenții în învățarea autonomă, oferind răspunsuri la întrebări, explicând concepte complexe și furnizând resurse suplimetare de învățare sau pot fi folosiți pentru a automatiza sarcinile administrative.

De asemenea aceștea pot ajuta studenții la identificarea zonelor în care studenții ar putea avea dificultăți și pot oferi exerciții și feedback personalizat pentru a îmbunătăți acest lucru. Dar, este foarte important de reținut că deși instrumentele A.I. sunt valoroase, nu ar trebui să înlocuiască interacțiunea umană și ghidarea profesorilor.