• Peste 180.000 de cadre didactice s-au format pentru şcoala online
  • Irina, învăţătoare: Am învăţat multe lucruri şi de la colegi şi elevi
  • Alina, formator: Unii reuşesc mai repede, sunt mai creativi

Profesorul român a fost luat pe nepregătite de școala online. Nu din vina lui, ci pentru că fiecare ministru din ultimul deceniu a ignorat problema. Acum, învățătoarea Irina Vlad, ia lecții…din mers. Învață cum să creeze o clasă pe Google Classroom, să compună un test şi să folosească emoticoane. Și recunoaște că nu e ușor să se pună la punct în paralel cu predarea.

Irina Vlad, învăţătoare: „Copiii au învăţat, copiii sunt mult mai versaţi decât noi şi mult mai pregătiţi pentru a lucra pe această platformă. (…) Multe lucruri nu le ştiam. Auzeam de la colegele mele că le pun filmuleţe şi voiam să pun şi eu şi nu ştiam. Toate sunt foarte grele. Chiar şi acum sunt la un curs cu activitatea asta digitală şi stau cu colega mea pentru că multe lucruri nu le ştiu.”

180.000 de profesori au fost pregătiți pentru școala online din primăvară până acum, anunță purtătorul de cuvânt de la ministerul Educației, Cristian Tănase. Asta înseamnă 80% din profesori. Pe unii i-a ajutat Alina Ciucă, directoarea unei școli de la Craiova.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Alina Ciucă, formator: „Unii reuşesc mai repede, sunt mai creativi, aplică mai multe instrumente. Alţii merg un pic mai încet, însă, pas cu pas, îi mai ajută şi elevii.”