• BNR a început să vorbească despre educaţie financiară încă din 1991 şi a început să prezinte periodic publicului pachete de informaţii standardizate atât pentru informarea generală, cât şi pentru asigurarea unei baze de date folositoare analiştilor, a spus joi Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.
  • Acesta a mai adăugat că sunt câteva programe de educaţie financiară ale BNR care prezintă un real inters.
  • Peste 600 unităţi de învăţământ au fost implicate în activităţile BNR de educaţie financiară.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR spune ca BNR a început să vorbească despre educaţie financiară încă din 1991 şi a început să prezinte periodic publicului pachete de informaţii standardizate atât pentru informarea generală, cât şi pentru asigurarea unei baze de date folositoare analiştilor.

“Noi vorbim la BNR despre educaţie financiară în sens larg încă din 1991. De fapt şi legea noastră încă de la început ne-a obligat să o facem. Am înfiinţat în 1991 şi dezvoltat ulterior, inclusiv prin construirea unei modern şi solide infrastructuri fizice şi profesionale Institutul Banca Română. Din 1992, banca prezintă periodic publicului pachete de informaţii standardizate atât pentru informarea generală, cât şi pentru asigurarea unei baze de date folositoare analiştilor. Ştacheta fluxului informaţional a fost continu ridicată prin seriile de manifestări regulate, conferinţe de presă, colocvii financiar bancare, seminarii şi conferinţe”, a spus Mugur Isărescu, prezent la Forumul Educaţiei Financiare.

Programe de educaţie financiară ale BNR in dezvoltare

Guvernatorul BNR a mai adăugat că sunt câteva programe de educaţie financiară ale BNR care prezintă un real inters şi pot fi continuate, dezvoltate şi îmbunătăţite.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În 2021 aproximativ 80.000 elevi şi studenţi au interacţionat fizic sau online cu echipele de educaţie financiară din BNR. Peste 600 unităţi de învăţământ au fost implicate în activităţile BNR de educaţie financiară atât în mediul urban, cât şi cel rural. Proiectul internaţional Global Money Week a reunit într-un maratonn de o săptămână 15.800 elevi şi 194 unităţi de învăţământ”, a mai spus Mugur Isărescu.