• Școlile private sunt obișnuite să respecte regulile
  • Toată lumea poartă mască în interior dar și în curtea școlii
  • La Cluj Napoca, o școală privată face ca profesorii să fie testați săptămânal

La Cluj, copiii de la şcolile private s-au obişnuit repede cu noile reguli. Aici toată lumea poartă mască în interior, dar şi în curtea şcolii, iar profesorii sunt testaţi săptămânal pentru COVID-19.

Diana Teodorescu, profesor învăţământ primar: “Aţi nimerit la ora mesei, din păcate copiii nu pot să vă salute pentru că avem întelegerea ca atunci când masca este jos, să nu vorbim, dar pot să vă facă cu mâna. După cum vedeţi avem distanţă între noi, fiecare copil are masca lui, prânzul este individual nimeni nu atinge nimic din lucrurile celuilalt.”

Diana Teodorescu, profesor învăţământ primar: “A devenit o obişnuinţă să fim foarte curaţi pe mâini, să păstrăm distanţa chiar dacă e foarte greu pentru că mi-aş dori să îi îmbrăţişez, să îi pup, dar decât să fim acasă şi să nu ne vedem mai bine să fim aici şi să respectăm regulile minime.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ruxandra Mercea, director şcoală privată Cluj: “În ceea ce priveşte mobilierul am ales să prioritizăm copiii şi am scos ceea ce nu era necesar, nu am pus plexiglas pentru că s-a dovedit că este neeficient, ci am distanţat băncile. Nu am avut nevoie de profesori în plus. În fiecare săptămână testăm toţi profesorii şi personalul administrativ pentru că asta s-a dovedit că este foarte important pentru prevenţie.”