• În cinci zile, 50 de şcoli au trecut în scenariul roşu
  • Elevii spun că fără socializare şcoala nu are farmec
  • Școlile din Capitală în care vor fi amenajate secții de votare vor avea cursurile suspendate în perioada 24-29 septembrie

La colţul şcolii – în gaşcă, umăr la umăr. În clase, cu măşti şi distanţare.

Cam aşa mimează elevii respectarea regulilor în vreme de epidemie. Ei spun că fără socializare, şcoala nu are niciun farmec. La o săptămână de când au început cursurile, multe instituţii pendulează deja între scenarii. Acum cinci zile, pe roşu au pornit 262 de şcoli. Azi sunt 312, cu 50 mai multe.

Între timp, Comitetul pentru Situații de Urgență a anunţat că şcolile din Capitală în care vor fi amenajate secții de votare vor avea cursurile suspendate în perioada 24-29 septembrie.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Elevă: „Am ajuns mai devreme şi dacă noi nu o să putem ieşi cinci ore din clasă, vrem să stăm şi noi în parc cât mai apucăm, riscăm să întârziem 5-10 minute ca să compensăm pentru 5 ore. Să mai socializaţi.. da, nu prea avem cum. Ora e cumva mai amuzantă pentru că la noi în clasă sunt proiectaţi colegii de acasă, de pe zoom, noi îi vedem, ei ne văd pe noi, aşa mai rând. Altfel e formal totul.“

„Acum stăm mai mult singuri, dar în rest orele se desfăşoară cam la fel. Nu ieşim la tablă, stăm doar în bancă şi nici profesorii nu se deplasează de la catedră“, spune altcineva.

Elevilor le este dor „să iasă în curte să stau cu colegii, pur şi simplu֧“.