• Legea care permite avocaților să predea în școli a fost promulgată.
  • Cei care au copii la școală nu sunt încântați, spune președintele Federației naționale a asociațiilor de părinți.

În loc să plătești un specialist când ai o problemă juridică, ai putea să ceri o soluție de la… copilul tău. Legea care permite avocaților să predea în școli a fost promulgată.

Predarea materiilor de educație juridică în școală, în cea gimnazială sau liceală este de bun augur, având în vedere faptul că până în prezent avocații erau și cadre didactice la facultăți. Unul din avantajele pe care societatea l-ar avea ar consta în experiența avocaților în domeniu juridic și mai ales în domeniul social de a putea educa tinerii astfel încât să zicem că avem o mai bună prevenție în domeniile social, să nu mai crească numărul delincvenților și, de asemenea, să nu mai crească numărul infracțiunilor“, spune Iulian Cristache, președintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţilor.

Chiar dacă este o materie de ajutor, cei care au copii la școală nu sunt încântați, spune președintele Federației naționale a asociațiilor de părinți. Programa oricum era complicată.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Se constată că avem nevoie de tot felul de educație, plecând de la educația sexuală, juridică , financiară, bancară, rutieră și așa mai departe. Categoric, orice educație este binevenită la nivelul unităților de învățământ, dar trebuie să te uiți și peste niște planuri cadru și pe numărul de ore pe care acești copii le desfășoară la clasă și pe de altă parte trebuie să te uiți și la resursa umană, pentru că trebuie să ai profesori specializați și, da, această educație este bine să fie implementată în funcție de context și de vârsta copilului“, spune Iulian Cristache, președintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţilor.

Părinții consideră că aceste cursuri trebuie să fie adaptate vârstei și gândite astfel încât să nu fie dificile pentru elevi.

Nu ai cum să te duci cu o disciplină de sine stătătoare, deci în trunchiul comun o oră pe săptămână de educație juridică pentru că nu ai ce să îi înveți pe acești copii. Că nu vor face facultatea de drept. Pe ei trebuie să îi înveți niște principii, modul în care trebuie să cunoască câteva legi esențiale referitor la drepturile copilului și apoi când devin majori au altă perspectivă“.