Ligia Deca inițiază mai multe programe de sănătate în școli

Facem școală ca afară! Sau măcar încercăm să le ajungem din urmă. Ligia Deca a anunțat că inițiază mai multe programe pentru integrarea educaţiei pentru un stil de viaţă sănătos. Ministrul Educației spune că familiile așteaptă ca specialiștii să vină în fața elevilor și să le vorbească despre elemente de nutriţie, evitarea dependenţelor și ce înseamnă educaţie prin sport.

Ce ar trebui să știe elevii ca să poată avea un stil de viață sănătos chiar și de la cele mai fragede vârste?

„Din păcate, elevii și copiii în general știu ce înseamnă un stil de viață sănătos, dar adesea consideră că sănătatea li se cuvine și va fi garantată, ceea ce se dovedește, din păcate, fals. Ar trebui să conștientizeze că alimentația este esențială și că trebuie să existe un echilibru”, a explicat Rodica Tănăsescu, medic de familie, pentru Aleph News.

„Alimentele procesate și pline de aditivi sunt prevalente, iar aceștia ar trebui să consume cât mai natural și adecvat vârstei lor. Nu doar alimentația este o problemă, ci și efectele negative ale reclamelor care promovează produse nesănătoase. Dacă în familie se consumă mâncăruri nesănătoase, copiii vor urma același model, riscând să dezvolte boli precoce, inclusiv tulburări de metabolism și diabet de tip 2, chiar și în rândul adolescenților”, a adăugat Rodia Tănăsescu.

Exit mobile version