Manualele încă se cumpără în pandemie. O librărie a vândut de la începutul anului școlar peste 30.000

Școala s-a mutat anul acesta și în online, dar nu înseamnă că am renunțat de tot la metoda clasică. Copiii tot pe caiete scriu, iar lecțiile tot din manual le citesc.

În mare, părinții au scos din buzunar cam aceleași sume ca în anii trecuții. Iar rechizitele au fost nelipsite din lista de cumpărături.

Ștefan Drăgan, părinte: „Anul ăsta am dat pe auxiliare în jur de 100 de lei, iar anul trecut 400-500 de lei. Anul trecut am cumpărat inclusiv chestii de colorat, penar, stilouri, pixuri, inclusiv ni s-a cerut suport pentru creionae și pixuri, am cumpărat bloc de desen, am cumpărat caiet de muzică. Anul ăsta am cumpărat câte două caiete la fiecare disciplină. Până în momentul de față nu ni s-a cerut niciun manual.“

Simona Lesenciuc, părinte: „Ultima culegere e o culegere care a fost 19 lei. Vă pot spune de fetița mea care este clasa a X-a – undeva spre 200 de lei pe an. La clasa a IV-a am avut mult mai multe materiale din acestea, anual 400-500 de lei.“

Librăriile nu se plâng de lipsa comenzilor. Un singur magazin de specialitate a vândut, de la începutul anului școlar, peste 30.000 de manuale și auxiliare.

Loredana Tudor, director de marketing: „Se vând și se vând bine. E o constatare care pe noi ne bucură. Cel puțin la nivelul libris.ro vânzările de manuale sunt la fel. Avem același număr de manuale vândute. Cam 30% din vânzarea de carte. Cred că în prima săptămână și deja suntem cu 4 zile, iată, după prima săptămână undeva peste 30.000 de manuale-carte școlară.“

Ultimele date arată că industria de manuale de la noi se ridică la 15 milioane de euro pe an. În același timp, studiile spun că România e pe ultimul loc în Europa la consumul de carte.

Exit mobile version