MEC: „S-a luat decizia să nu se mai susţină teze. Acestea vor fi înlocuite cu evaluări sumative”

  • Ministerul Educaţiei şi Cercetării: „S-a luat decizia să nu se mai susţină teze. Acestea vor fi înlocuite cu evaluări sumative
  • Consiliul Național al Elevilor a lansat o consultare în rândul elevilor cu privire la organizarea tezelor și olimpiadelor școlare
  • Decizia a fost luată după consultări cu toți actorii educaționali

Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) a decis ca elevii să nu mai susţină teze în acest an şcolar, iar acestea să fie înlocuite cu evaluări sumative.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MEC, Cristian Tănase, decizia a fost luată după consultări cu toţi actorii educaţionali.

„În urma consultării cu toţi actorii educaţionali s-a luat decizia să nu se mai susţină tezele. În locul acestora va exista o evaluare sumativă”, a declarat, pentru Mediafax, Cristian Tănase.

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) a anunţat marţi lansarea unei consultări în rândul elevilor cu privire la organizarea tezelor şi a olimpiadelor şcolare.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Consiliul Naţional al Elevilor anunţa că „în urma incertitudinii create în spaţiul public referitoare la susţinerea lucrărilor semestriale, generate în urma unor declaraţii ale reprezentanţilor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, organizaţia lansează o consultare adresată tuturor elevilor, pentru a afla atât opinia acestora cu privire la modalitatea de susţinere a tezelor, cât şi părerea despre decizia de suspendare a tuturor olimpiadelor şcolare”.