Dacă vor trebui închise din nou şcolile este doar vina adulţilor, afirmă pediatrul Mihai Craiu, care dă exemplu un studiu din SUA despre transmiterea COVID în şcoli.

La studiu au participat mult peste un milion de şcolari, iar purtarea măştii la şcoală a fost obligatorie.

Studiul a fost făcut în primăvara / vara acestui an, înainte de valul 4, şi s-a observat o infecţie secundară (infectarea petrecută în şcoală) la 20 infecţii primare (infectarea petrecută în comunitate).

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

„Aproape jumătate din infecţiile secundare au apărut la sport. Dintre acestea, trei sferturi au fost generate de sporturi efectuate în sală. Concluzie – şcoala este un loc mult mai sigur (pentru copii) în raport cu restul comunităţii în care trăiesc aceşti elevi, dacă se poartă corect masca. … Chiar şi la acel moment când nu erau mulţi vaccinaţi în SUA. Şcolile trebuie să rămână deschise, respectând normele de prevenţie (masca şi igiena mâinilor) precum şi testarea periodică. Dacă vor trebui închise din nou şcolile este doar noastră a adulţilor”, este mesajul pediatrului.

Potrivit acestuia, este nevoie de strategii pentru măsuri ferme de implementare a regulilor ce funcţionează: masca funcţionează, testarea funcţionează, vaccinul previne boala severă: „deci avem mijloace să ţinem şcolile deschise”.