• Şcoala începe pe 14 septembrie, majoritatea localităţilor se încadrează în scenariul verde 
  • Varianta verde prevede ca toţi elevii să meargă la şcoală
  • În multe judeţe sunt probleme cu deschiderea şcolilor din cauza supraaglomerării
  • Mihai Chirica, primar Iaşi: Am rugat universităţile să ne pună la dispoziţie orice spaţiu excedentar

În mai puţin de o lună şcolile din România îşi deschid porţile. Mihai Chirica, primarul din Iaşi, atrage însă atenţia că sunt probleme în ceea ce priveşte păstrarea distanţei între elevi în unităţile de învăţământ. Astfel, se ia în calcul împărţirea pe grupe.

Şi în judeţul Bihor situaţia este asemănătoare. Doar 75% dintre elevi vor putea începe cursurile fizic, la şcoală. Probleme cu deschiderea unităţilor şcolare sunt şi în Brăila. Să îţi dau şi un exemplu din Botoşani. Inspectoratul Judeţean de acolo anunţa recent că dacă se va aplica scenariul verde, adică toţii elevi să se întoarcă în bănci, asta ar însemna că ar putea creşte cu 1.400 numărul claselor de elevi şi cu 1.100 numărul posturilor de profesori, potrivit Edupedu.

Şi să ştii că lista şcolilor care nu au suficiente clase poate continua. 

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
„SATUL SATELOR” DIN ITALIA: PECCIOLI
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI

„Din cauza supraaglomerării unor clase de la unele şcoli care în momentul de faţă să spunem că sunt locomotiva educaţiei ieşene Cut nu va putea fi prezentă toată clasa în acelaşi timp. Am emis mai multe adrese către universităţile din Iaşi rugându-le să ne pună la dispoziţie orice spaţiu excedentar, care ne va putea asigura nouă o sală de curs în care toţi elevii să fie prezenţi în acelaşi timp”, a spus Mihai Chirica.