• Evaluarea Națională ar putea fi digitalizată în măsura în care vor fi echipamente suficiente.
  • Ministerul Educației consideră că vor avea mai multe avantaje.
  • Părinții se îndoiesc de corectarea digitală, însă profesorii susțin.

Ministerul Educației vrea ca învățământul să fie cât mai repede digitalizat. Din acest an școlar, elevii claselor a 2-a, a 4-a, a 6-a și a 8-a vor avea evaluări standardizate, iar lucrările vor fi corectate digital. Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației spune că schimbarea modului de corectare aduce mai multe avantaje.

”Nu mai umblăm cu lucrările în mașini, să le transportăm dintr-un județ în altul, în regim de urgență. Excludem orice posibilitate de a se intersecta cei doi evaluatori ai aceleiași lucrări”, spune Sorin Ion, secretarul de stat în Ministerul Educației.

Părinții, însă, se îndoiesc de corectarea digitală. În acest an, la Evaluarea Națională au fost probleme cu notele. Mai mulți elevi s-au simțit nedreptățiti și au depus peste 20.000 de contestații.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

„Nu știu cât de pregătită e România pentru această digitalizare, se doresc multe, dar rezultatele lasă de dorit. Fata mea a depus contestație și după am mai auzit cazuri, sunt multe neclarități, erori”, spune un părinte.

Cătălin Ciupală, profesor de matematică la Colegiul Andrei Șaguna din Brașov, crede că standardizarea evaluărilor și corectarea digitală ne ajută să facem un pas înainte în educație. Mai sunt, însă, lucruri de pus la punct.

Fișa de proiect este deja aprobată de către Ministerul investițiilor și Proiectelor Europene. Iar ministrul Cîmpeanu dorește cât mai repede să cumpere echipamente și să pregătească dascălii pentru această schimbare.