• Sorin Cîmpeanu a vorbit cu Veronica, o elevă din Ucraina, înscrisă ca audient la o școală din București.
  • Acesta afirmă că se întreprind toate demersurile necesare pentru ca școala din România să fie deschisă pentru Veronica și pentru toți copiii care ajung în România pentru a se salva din calea războiului.
  • Vineri, Sorin Cîmpeanu anunță că se va întâlni cu un grup de profesori din Ucraina și România, implicați în educația acestor copii.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a întâlnit, joi, cu o elevă din Ucraina, înscrisă ca audient la o școală din București. Cîmpeanu spune că mesajul său este ca toți elevii și cadrele didactice din România să depună efortui pentru copiii care fug din calea războiului.

Sorin Cîmpeanu a vorbit cu Veronica, o elevă din Ucraina, înscrisă ca audient la o școală din București.

„Se bucură că poate să meargă la școală. Își dorește să învețe, își dorește să-și facă prieteni printre colegi”, spune Sorin Cîmpeanu.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
UN ROMÂN E ARESTAT DE TRĂDARE
ORBAN ÎL APĂRĂ PE NETANYAHU
CE TREND ÎNCERCI AZI? QUIET VACATIONING
MAI EȘTI TARE, BUGETARE?
SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI

Acesta afirmă că se întreprind toate demersurile necesare pentru ca școala din România să fie deschisă pentru Veronica și pentru toți copiii care ajung în România pentru a se salva din calea războiului.

„Acești copii au dreptul la educație, au dreptul de a se putea bucura de tot ceea ce învață, au dreptul de a simți căldura colegilor și de a beneficia de dăruirea profesorilor în condiții de normalitate. Datoria noastră, inclusiv datoria morală, este să-i protejăm, să le asigurăm condițiile necesare pentru a putea învăța, să-i ajutăm să depășească traumele prin care au trecut. Războiul distruge vieți și destine, iar copiii nu se pot apăra singuri. Au nevoie de liniște, de siguranță, de părinții lor și, nu în ultimul rând, de școală. Mesajul meu, în calitate de ministru al educației, este pentru toți elevii și cadrele didactice din România: trebuie să depunem eforturi comune, împreună, pentru a-i ajuta pe copiii care fug din calea războiului, trebuie să încercăm să le oferim șansa unei vieți normale”, a mai spus ministrul Educației.

Vineri, Sorin Cîmpeanu anunță că se va întâlni cu un grup de profesori din Ucraina și România, implicați în educația acestor copii.