Ministrul Educație: Rezultatele la Bacalaureat se datorează simplificării materiei de examen

FOTO: Hepta. Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educatiei Nationale
  • Rata de promovare la examenul de bacalaureat din acest an este 73,3%, acesta fiind cel mai bun rezultat din ultimii 10 ani.
  • Cele mai ridicate rate de promovare au fost înregistrate în Cluj (85,1%), Iaşi (81,7%), Galaţi (81,6%) şi Brăila (81,3%). În Bucureşti rata de promovare este de 77,4%.
  • În total, 89.000 de candidaţi au reuşit la examen, înainte de contestaţii, faţă de 86.000 de candidaţi care au reuşit anul trecut.

Rezultatele de la bacalaureat, cele mai bune din ultimii 10 ani, se datorează şi simplificării materiei de examen, a declarat luni ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

Ministrul spune că a fost eliminat conţinutul care a fost predat în perioada în care şcolile au fost închise, în contextul epidemiei de COViD. „Începând de anul viitor, o să avem o tranziţie către normalitate. Programa va fi simplificată şi anul viitor, cu ce s-a predat în clasa a 10-a şi eventual în clasa a 9 -a dar vom avea deja conţinut complet pentru clasa a 11-a şi a 12-a”, a spus ministrul.

O analiză separată vi fi efecturată în judeţul Călăraşi, unde evaluareaa a fost digitală. Un chestionar de satisfacţie din partea profesorilor evaluatori, cu privire la evaluarea digitală a indicat rezultate covârşitoare în favoarea evaluării digitale, a spus Câmpeanu.”Anul viitor, ne dorim să putem extinde, la nivel naţional, evaluarea digitală”, a spus ministrul.

Rata de promovare la examenul de bacalaureat din acest an este 73,3%, acesta fiind cel mai bun rezultat din ultimii 10 ani. Cele mai ridicate rate de promovare au fost înregistrate în Cluj (85,1%), Iaşi (81,7%), Galaţi (81,6%) şi Brăila (81,3%). În Bucureşti rata de promovare este de 77,4%. În total, 89.000 de candidaţi au reuşit la examen, înainte de contestaţii, faţă de 86.000 de candidaţi care au reuşit anul trecut.