• Sorin Cîmpeanu a anunțat duminică seară că elevii din București vor face școală online de la jumătatea lunii octombrie, dacă se menține trendul ascendent al ratei de infectare.
  • Luni dimineață, autoritățile sanitare au anunțat că rata de infectare din București a urcat la 2,57 la mie.

Ministrul Educației a mai anunțat că, de astăzi, elevii din 13 localități din țară vor învăța de acasă, online, după ce rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori.

Cu privire la creșterea vertiginoasă a ratei de infectare din Capitală, Cîmpeanu a precizat că și elevii din București ar putea face școală online de la jumătatea lunii octombrie.

„De la 1 la 31 august, a crescut de de 6 ori, trendul ascendent. Matematic vorbind, din păcate, nu a fost încetinit. (…) Se păstrează trendul ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare și importanța vaccinării, se va confirma matematic și este posibil ca în București, la jumătatea lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la mie, prag de la care, din păcate, școlile vor trece în online până când rata de infectare va coborî”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?