Ministrul Educației ia măsuri împotriva bullying-ului. Cîmpeanu: „Fiecare școală va avea un grup de acțiune”

  • Sorin Cîmpeanu a anunțat că fiecare școală va avea un grup de acțiune anti-bullying
  • „Vedem numeroase cazuri de bullying, este îngrijorător”, a spus ministrul Educației
  • Demnitarul a anunțat că în viitorul an școlar în fiecare școală va fi câte un grup de acțiune anti-bullying

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că fiecare școală va avea un grup de acțiune anti-bullying. Este un fenomen îngrijorător, iar numeroase cadre didactice nu sunt pregătite pentru a interveni, a spus ministrul. Declarațiile au fost făcute vineri seara, la Digi 24.

„Vedem numeroase cazuri de bullying, este îngrijorător. Este o consecință a pierderilor înregistrate nu doar în plan educațional, ci și în plan social, emoțional”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a recunoscut că numeroase cadre didactice nu sunt pregătite pentru preintâmpina hărțuirile sau jignirile făcute de copii.

„Nu toți știu ce au de făcut, am avut de curând un decident care nu a înțeles gravitatea situației, nu a înțeles nici acum cu ce a greșit”, a mai spus ministrul Cîmpeanu.

Demnitarul a anunțat că în viitorul an școlar în fiecare școală va fi câte un grup de acțiune anti-bullying format din cadre didactice, elevi, părinți și specialiști

„La începutul anului școlar viitor, în fiecare școală va exista un grup de acțiune anti-bullying”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit statisticilor, un elev din patru este victima fenomenului bullying.