• Monica Anisie analizează mai multe scenarii pentru noul an școlar, în condițiile în care distanțarea socială va trebui păstrată și în toamnă
  • Ministrul Educației spune că unele clase sunt suprapopulate, așa că trebuie găsite soluții pentru ca elevii să stea la o distanță de 2 metri unul de celălalt
  • Una dintre variante: conaintere și corturi în curtea școlii

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că se lucrează la un plan pentru noul an școlar, în eventualitatea în care epidemia de coroanvirus va persista, iar elevii vor trebui să respecte distanțarea socială.

„Sunt clase suprapopulate, de 30 sau de peste 30 de elevi şi, aşa cum prevede ordinul Ministrului Sănătăţii, trebuie să existe o distanţă de 2 metri între elevi în faţă, în spate, lateral stânga, dreapta. Asta înseamnă că într-o sală de sport ar trebui să intre cel mult 10 elevi. Ministerul Educaţiei şi autorităţile locale trebuie să găseasca soluţii în cazul în care va veni al doilea aval de îmbolnăviri, aşa cum prevăd specialaiştii, ca să nu îi expunem pe elevi”, a declarat Monica Anisie, la B1 TV.

Elevii ar putea merge la cursuri prin rotație, ori să participe online. O altă soluție este montarea unor containere sau corturi în curțile unităților de învățământ, spune Anisie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„În această perioadă vom analiza şi alte propuneri, dar ne vom uita şi la modelul din alte state europene, pentru că şi acolo s-au confruntat cu aceeaşi situaţie cu care ne confruntăm şi noi – lipsa infrastructurii. Sunt state în care au fost aduse în curtea şcolii containere sau corturi în aşa fel încât să se realizeze această distanţare fizică. Vom analiza şi noi şi să sperăm că în toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a explicat ministrul.