• Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu propune prelungirea anului școlar
  • Prima probă la Bacalaureat a luat sfârșit pentru elevii din clasele a XII-a

„Nu au fost semnalate până acum incidente în niciunul din cele 802 centre de examen din țară. Sunt 22.000 de înscriși mai puțin anul acesta la examenul de Bacalaureat, în raport cu anul trecut. Raportat la promoția curentă, sunt cu 11.000 mai puțini”, a declarat ministrul Educației.

Ca sistemul de învățământ să fie mai eficient, ministrul spune că vrea să prelungească anul școlar. Totodată, el a recunoscut că a mai venit cu propunerea asta și în trecut, dar că nu a primit cele mai bune reacții.

„Sigur, durata mai lungă a perioadei de cursuri înseamnă vacanțe mai reduse. Doar Bulgaria are o vacanță de vară mai lungă”, a mai continuat Sorin Cîmpeanu.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Ce subiecte au primit absolvenții de liceu la Limba și literatura română

Absolvenții de liceu au început luni examenul de Bacalaureat. Prima probă a fost la Limba și literatura română.

Subiectele primite la profilul real

La primul subiect, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe cu privire la un text dat.

La subiectul al II-lea, absolvenții de liceu au avut de comentat o poezie, iar la subiectul al treilea au avut de comentat particularitățile unei nuvele studiate.

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie. Contestațiile pot fi depuse sau transmise în aceeași zi, între orele 12.00 – 18.00, inclusiv prin mijloace electronice.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Confom Ministerului Educației, afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.