Ministrul Educației recunoaște că școala online “este un dezastru“ în România. Cum vor merge elevii la cursuri din toamnă

  • Școala revine fizic, din 13 septembrie.
  • Vaccinarea nu este obligatorie, dar măștile trebuie purtate.
  • Părinții își pot ține copiii acasă dacă aceștia suferă de o boală cronică.
  • Doar elevii vaccinați ar putea merge la școală, dacă apar cazuri de Covid.
  • În Spania, elevii pot să interacționeze doar cu colegii de clasă.
  • Green Pass-ul este obligatoriu în Italia pentru profesori și studenți.

Elevii se întorc fizic în bănci din 13 septembrie. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, recunoaște că școala online “este un dezastru“ în România.

„Este inacceptabilă continuarea pierderii prin acest sistem de învăţământ online. Din perspectivă educaţională, este un dezastru. Educația online se poate face doar acolo unde există echipamente și acolo unde există acea știință de predare online din partea cadrelor didactice. Lucruri care au lipsit“, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la un post TV.

Scenariile de anul trecut au reapărut în discurs. Ministrul Educației nu exclude să avem și anul acesta semaforul Covid în clase – roșu, verde și galben. Ar putea fi însă modificate pragurile de la care elevii trec în școala online.

Ce fac alții

În Scoția, profesorii și elevii sunt încurajați să se testeze de două ori pe săptămână. Măștile sunt obligatorii, iar angajații școlii trebuie să stea la un metru distanță de colegi și elevi.

Spania are un grad ridicat de imunizare și, totuși, măștile sunt obligatorii, iar copiii pot să interacționeze doar cu colegii de clasă.

În Italia, a început vaccinarea fără programare a copiilor cu vârste între 12 și 18 ani. Pentru profesori și ceilalți
angajați ai școlilor, dar și pentru studenții la universități, Green Pass-ul este obligatoriu.

În Statele Unite, fiecare stat decide dacă măștile sunt sau nu obligatorii.