• Elevii încep cursurile pe 11 ianuarie tot în sistem online
  • Sorin Cîmpeanu: Solicit raportarea numerică privind disponibilitatea de vaccinare
  • Ministerul Educației nu a decis încă dacă școlile se redeschid în semestrul al II-lea

Ai tot auzit și știi deja că elevii pierd materie. Pierd cu fiecare oră care a trecut și nu au înțeles nimic. Pierderile sunt substanțiale mai ales pentru cei care nu au avut deloc acces la internet. Aproape 400.000 de elevi sunt într-o astfel de situație.

„Nu trebuie să așteptăm până vaccinăm toți profesorii! Se pierde prea mult. Copiii suferă din cauza modului deficitar, modului cum este gestionată pandemia,” a spus Mircea Miclea, fost ministru al Educației.

Mircea Miclea crede că puteau fi găsite alte soluții pentru a fi redeschise școlile: „Peste vară, puteau să fie făcute meditații. Puteam să începem pe 1 seprembrie.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Sunt efectele unei gestionări greșite. Dacă este o generație pierdută, este din cauza decidenților. Sunt mulți profeosri care predau față în față prost. De aceea era necesară platoforma de e-learning, nu să pui orice profsor să țină lecții online,” a adăugat Mircea Miclea pentru Aleph News.

„Sper să învățam că dincolo de această pandemie e necesar învățământul hibrid. Este o generație a digitalilor nativi,” a conchis Mircea Miclea.