• Interacțiunea părintelui cu profesorii e mai importantă decât ți-ai putut imagina.
  • Fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, spune că există o presiune pusă pe profesori.
  • Colaborarea dintre părinte și profesor joacă un rol important în dezvoltarea armonioasă a copilului.

Cât de mult contează implicarea unui părinte la școală? Interacțiunea părintelui cu profesorii e mai importantă decât ți-ai putut imagina. Fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, spune că există o presiune pusă pe profesori. De unde provine? De la faptul că părinții „cer socoteală profesorilor pentru cum se predă și cum se evaluează”. Și tot de aici spune că ar fi nevoie de un regulament pentru părinți, în care să fie clare regulile din relația dintre părinți și profesori.

„E o presiune enormă pe cadre didactice. E o presiune pentru că părinții au început să pună o presiune exagerată. Cred uneori părinții că dacă citesc două propoziții pe internet, deja se și pricep la educație și încep să ceară să socoteală profesorilor pentru cum se predă, cum evaluează, ce note dau etc. Vin tot felul de modele care circulă pe internet și care sunt împărtășite pe rețele de socializare și le dă lor iluzia că pot să controleze profesorul și că au o autoritate în legătură cu ce trebuie predat și cum trebuie evaluat. Trebuie stabilit un regulament foarte clar și are dreptul să facă un părinte ce n-are dreptul să facă un părinte pentru a consolida autoritatea profesorului, inclusiv pentru a interveni pentru a îmbunătăți calitatea vieții”, a declarat Mircea Miclea, fostul ministru al Educației.

Colaborarea dintre părinte și profesor joacă un rol important în dezvoltarea armonioasă a copilului.
Crezi că s-ar îmbunătăți situația de la școală și relația părinte-profesor cu un astfel de regulament?
Ar putea un set de reguli să transforme interacțiunile dintre părinți și profesori?

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

„Cred că ar crea un climat de încredere și bazându-se pe un astfel de manual, am putea să avem și un feedback pozitiv esențial pentru îmbunătățirea relației profesor-părinte. În loc să ne concentrăm pe critici, ar trebui să avem soluții care să încurajeze dialogul. Ruptura cea mai mare din societate acum este la așteptări”, a declarat Cătălin Nan, președinte al Federației Naționale a Părinților, la Aleph News.

Citește și