• Monica Anisie a anunțat că 106 de cadre didactice sunt spitalizate la nivel național din cauza Covid
  • Potrivit ministrului Educației, sunt 12.423 unități care funcționează scenariu verde
  • De asemenea, sunt 147 de cadre didactice care au depus dosarele de pensionare de la 1 septembrie

Cu câteva ore înainte de începerea școlii, ministerul Educației, Monica Anisie, a anunțat că 106 cadre didactice sunt spitalizate, iar 263 de școli vor începe cursurile în scenariul roșu.

Totodată, ea a mai spus că 147 de cadre didactice au depus dosarele de pensionare de la 1 septembrie.

”Aș vrea să punem umărul cu toții la revenirea copiilor în spațiul școlii, copiii doresc să se întoarcă la școală. Fac apel să nu mai politizăm educația în aceste momente. Este nevoie de întreaga societate, de responsabilitatea noastră a tuturor și trebuie să fim împreună.”, a spus ministrul Educației.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Potrivit ministrului Educației, la acest moment, în conformitate cu deciziile comitetelor de urgență, sunt 12.423 unități care funcționează în scenariul verde.

„La acest moment am înţeles că s-a încheiat Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă şi au transmis către inspectoratul şcolar o anumită statistică, dar pe Bucureşti nu o am defalcată. Nu există nicio unitate de învăţământ pe scenariul verde, pentru că ştiţi că Bucureşti e în scenariul galben”, adaugă Monica Anisie.

În ceea ce privește tabletele, potrivit Ministerului licitația s-a finalizat pentru cele 3 loturi și va începe livrarea tabletelor.